fullsizeoutput_4c5a.jpeg

Nicole

Nygaard

Nicole Nygaard har allsidig bakgrunn som barnevernskonsulent, kunstformidler og fagkonsulent i kulturetaten, og hun har master i litteratur. Hun er opptatt av miljø og forbruksvaner.

Tekstil har vært hennes kreative uttrykksform siden kunstutdannelsen i 2004 og særlig siden fordypningen i skreddersøm i 2015. Hennes prosjekter har fokus på håndverket, naturmaterialer og en måte å lage klærne på som blir motvekten til masseproduksjon. Målet er å appellere til en mer moderat, etisk og lokal forbrukerkultur.

I forkant av tidligere prosjekter som Suit Her og Suit Him lærte Nicole Nygaard skreddersøm av Thomas von Nordheim i London, på kurs ved London College of Fashion og av Norges Skredderlaug. I draktene og dressene brukte hun hovedsakelig engelsk og norsk ull. I det nyeste prosjektet LINTØI stod lin for tur. LINTØI er arbeidstøy for kunstnere - store og små. Dette prosjektet er nå avsluttet.

Fra oktober 2017 til mai 2018 holdt hun åpent et pop up visningsrom for Suit Her og Suit Him i Posebyen, Kristiansand.

Ved spørsmål vennligst bruk følgende kontaktinformasjon:

contact@nicolenygaard.no

 +47 41 20 93 02

-

Nicole Nygaard is a Norwegian artisan.

In previous projects Suit Her and Suit Him Nicole Nygaard has studied tailoring and wool. Her personalized and handcrafted line of women´s and men's suits were made of exclusive, yet ethically-produced wool and other sustainable materials.

Nicole Nygaard continues to explore sustainable fabrics and lat4est collection are vintage artist’s smocks made of lovely Beligan/organic linen.